Vi bruker informasjonskapsler for å bedre din brukeropplevelse når du besøker vårt nettsted. Dette er en tekstfil som ved besøk på eller interaksjon med en nettside legges i din nettlesers internminne.

Behandlingsgrunnlaget for dette er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 f, som tillater oss å behandle opplysninger som er nødvendig for å ivareta en interesse som veier tyngre enn hensynet til den enkeltes personvern. Den interessen er å få nettsidene våre til å fungere godt slik at du får en god brukeropplevelse.

Vi bruker ikke informasjonskapslene til å kartlegge enkeltbrukeres bruksmønster eller annen informasjon som krenker personvernet.

Informasjonskapsler på Miljødirektoratet.no

Microsoft

Miljødirektoratet bruker skyplattformen Microsoft Azuretil for vårt nettsted .

ARRAffinity

Vi bruker denne til å samle statistikk om bruk og informasjon om telemetri for apper som er bygget på Microsoft Azure-skyplattformen. Den er assosiert med Microsoft Application Insights-programvaren.

ai_session

Vi bruker denne til å samle statistikk om bruk og informasjon om telemetri for apper som er bygget på Microsoft Azure-skyplattformen. Den er assosiert med Microsoft Application Insights-programvaren. Dette er en unik, anonym informasjonskapsel for å identifisere en nettleserøkt.

ai_user

Vi bruker denne til å samle statistikk om bruk og informasjon om telemetri for apper som er bygget på Microsoft Azure-skyplattformen. Den er assosiert med Microsoft Application Insights-programvaren. Dette er en unik informasjonskapsel for å identifisere brukere og gjøre det mulig å telle antall brukere som får tilgang til applikasjonen, over tid.

Power BI fra Microsoft

Miljødirektoratet bruker Power BI, en tjeneste fra Microsoft, for å visualisere og analysere data på vårt nettsted. Følgende informasjonskapsler samles inn på nettsider som har innebygd Power BI-visualiseringer:

ARRAffinitySameSite og ARRAffinity 

Power BI bruker disse informasjonskapslene til å fordele trafikk til nettstedet på flere servere for å optimalisere responstiden. Dette sikrer en jevn brukeropplevelse ved å opprettholde sesjonskontinuitet.

WFESessionId 

Denne informasjonskapselen brukes av Power BI for å identifisere brukerens økt. Dette gjør det mulig for Power BI å opprettholde kontinuiteten i brukerens økt mens den navigerer på nettstedet.

På nettsider hvor Power BI-visningen inkluderer en kartvisning fra Bing.com, blir også følgende informasjonskapsler samlet inn.

_EDGE_S 

Denne informasjonskapselen samler informasjon om brukeratferd på nettstedet.. Informasjonen brukes for å optimalisere relevansen av annonsering på nettstedet.

_EDGE_V 

Denne informasjonskapselen brukes i sammenheng med kartintegrasjonen mot Bing. Informasjonskapselen er nødvendig for noen kartfunksjonaliteter.

_SS 

Denne informasjonskapselen samler informasjon om brukerens atferd på nettstedet. Informasjonen brukes på nettstedet for å optimalisere relevansen av annonsering. Informasjonskapselen lar også nettstedet vite hvordan brukeren aksesserte nettstedet.

MUID 

Denne informasjonskapselen brukes bredt av Microsoft som en unik bruker-ID. Informasjonskapselen muliggjør brukersporing ved å synkronisere ID-en på tvers av mange Microsoft-domener.

MUIDB 

Denne informasjonskapselen registrerer data om besøkende fra flere besøk og på flere nettsider. Informasjonen brukes for å måle effektiviteten av annonsering på nettsteder.

SRCHD, SRCHHPGUSR, SRCHUID, SRCHUSR

Disse informasjonskapslene brukes av Microsoft Bing for å lagre informasjon om brukerens søkevaner. De kan også brukes for å tilpasse annonser på Bing-søkemotoren basert på tidligere søkeatferd.

Optimizely

.AspNetCore.Antiforgery.#

Nødvendig. Brukes av Optimizely-sikkerhetskomponentene. Beskytter brukeren mot cross-site request forgery (CSRF). De brukes bare av CMS-grensesnittet.

.AspNetCore.Identity.Application

Nødvendig. For å holde brukere pålogget så lenge nettleserøkten varer.

EpiStateMarker

Funksjonalitet. Angir hvordan øktbasert informasjon om besøket skal lagres, ved hjelp av økter eller informasjonskapsler.

ImageEditorFileSize

Brukes for bilderedigering.

Siteimprove

Miljødirektoratet bruker verktøyet Siteimprove for å optimalisere nettstedet vårt for universell utforming, søkemotoroptimalisering, kvaliteten på innholdet og sikkerheten.

AWSELB/AWSELBCORS

SiteImprove bruker denne for å analysere og føre statistikk for nettstedet.

__cfduid

SiteImprove bruker denne for å identifisere klarert nettrafikk.

Nmstat

SiteImprove bruker denne for å samle inn statistikk og analysere hvordan nettstedet blir brukt. Informasjonskapselen inneholder en tilfeldig generert ID som gjør det mulig å kjenne igjen nettleseren når en besøkende leser en side.

Siteimproveses

SiteImprove bruker denne for å registrere hvilke sider en bruker benytter på ett enkelt besøk. Informasjonskapselen inneholder en tilfeldig generert ID som gjør det mulig å kjenne igjen nettleseren når en besøkende leser en side.

Youtube og Vimeo

Vi bruker Youtube og Vimeo for å spille av video på vårt nettsted.

youtube-nocookie.com

Informasjon om videoavspillingen, valgte språkinnstillinger, og tilsvarende tekniske aspekter.

vuid.vimeo.com

Informasjon om videoavspillingen, valgte språkinnstillinger, og tilsvarende tekniske aspekter.

Relaterte lenker