Publikasjon

Alna-kunnskapssammenstilling og mulighetsstudie

Om publikasjonen

Rapporten er en kunnskapssammenstilling om miljøtilstanden i Alna, med påvirkningsfaktorer og mulige løsninger for fremtidig restaurering.

Det er et formål å bidra med kunnskapsgrunnlag for vannforskriftarbeidet, Groruddalssatsningen (II), Helhetlig plan for Oslofjorden, og for utarbeidelsen av forslag til strategisk plan for restaurering av vassdrag for perioden 2021 – 2030. Det er flere kilder til forurensninger: avrenning fra tette flater og vei, diffuse utslipp og punktutslipp fra spillvann, diffuse utslipp og punktutslipp fra småindustri, diffuse utslipp og punktutslipp fra avfallsfylling («sigevann»), diffuse utslipp og punktutslipp fra forurenset grunn.

En bedret miljøtilstand for Alna i tråd med målsetningene i kommunedelplanen for Alna miljøpark og i kommuneplaner 2015 og 2018 krever omfattende tiltak. Alna har potensiale til å bidra med verdier til byens befolkning og samfunnet for øvrig som forsvarer prioritering av ressurser for å nå målene; styrke byens blågrønne struktur og gi befolkningen gode muligheter for rekreasjon; sikre biologisk mangfold og god vannkvalitet.