Publikasjon

Årsrapport for Statens fiskefond: 2021

Om publikasjonen

Statens fiskefond bidrar til å finansiere fiskeforvaltningstiltak som kommer samfunnet og allmennheten til gode.

Nesten 65 000 fiskere har betalt fiskeravgift for fiske etter laks, sjøørret og sjørøye i vassdrag og med faststående redskap i sjø i 2021. Dette har tilført Statens fiskefond over 16 mill. kroner i inntekter. Omtrent 99 prosent av fiskerne betaler avgift for fiske i vassdrag, mens 1 prosent betaler avgift for fiske med faststående redskap i sjø.

Innbetalingene til Statens fiskefond brukes i hovedsak til tilskudd til fisketiltak, som samlet bidrar til bedre forvaltning av laks, sjøørret og sjørøye og en mer bærekraftig høsting av disse fiskeressursene. Tilskuddene bidrar også til å styrke kunnskapsgrunnlaget, til informasjon og formidling av tilstanden og utfordringer knyttet til anadrom laksefisk og til å øke interessen for friluftsliv og fiske, særlig blant barn og unge.

Det er et mål at minst 50 prosent av midlene skal gå til tiltak som er initiert lokalt. De siste årene har en stadig større andel av fondsmidlene gått til lokale tiltak, og godt over halvparten av midlene går til tiltak som er initiert lokalt.

Revisjonsberetning for Statens fiskefond for 2021