Miljøovervåkingen kan omfatte følgende undersøkelser

  • Grunnlagsundersøkelser skal gjennomføres før leteboring i nye områder, i områder med sårbar bunnfauna eller i områder der det er sannsynlig at sårbar bunnfauna forekommer, og før produksjonsboring (kapittel om sedimentundersøkelser).

  • I områder med mulig tilstedeværelse av sårbare bunnhabitater eller hvor konvensjonell prøvetaking er lite hensiktsmessig, skal tilpassede undersøkelser gjøres som erstatning eller i tillegg til sedimentundersøkelser (kapittel om visuelle og akustiske undersøkelser)

  • Etter at produksjonsboring er satt i gang, skal innretningene følges opp via regulære overvåkingsundersøkelser som beskrevet i kap om sedimentundersøkelser. Et utvalg av innretningene følges også opp via undersøkelser i vannsøylen (kapittel om vannsøyleovervåking).

  • Overvåking av bunnhabitater består i hovedsak i å ta prøver av sjøbunnen med godkjent prøvetaker og analysere sedimentet for tungmetaller, naturlige forekommende radioaktive stoffer (NORM), oljeforbindelser og andre relevante stoffer, samt beskrive sammensetning og tilstand hos bløtbunnsfauna (kapittel om sedimentundersøkelser).

  • Feltundersøkelsene gjennomføres hvert tredje år og skal som et minimum inkludere hydrografiske målinger, kjemiske målinger og undersøkelser av organismer i bur (hovedsakelig blåskjell) og av frittlevende organismer (hovedsakelig fisk). Perioden mellom to feltundersøkelser skal brukes til videreutvikling og kvalifisering av metodikk for framtidig vannsøyleovervåking.

  • Etter nedstenging, skal det gjennomføres undersøkelser før, eventuelt under og etter avslutningsaktiviteter i et omfang som vil variere fra felt til felt (kapittel om undersøkelser i forbindelse med avslutning). 

Vi genererer din PDF - vennligst vent

Dette kan ta litt tid