Publikasjon

Lokal luftkvalitet: Tiltaksutredninger

Om publikasjonen

Veilederen er et forslag til hvordan kommunen kan organisere arbeidet med tiltaksutredning, og til hvordan tiltaksutredningene skal utformes.

N.B: Forurensningsforskriften kapittel 7 fikk skjerpede grenseverdier for svevestøv fra 1. januar 2022, og ble videre endret 1. juli 2022. Henvisningene til paragrafer i forskriften kan derfor være feil i denne PDF-en. Vi jobber med å oppdatere dette.

Mer om endringene i forskriften:

 

Kommune og anleggseier har et felles ansvar for å utarbeide en tiltaksutredning for lokal luftkvalitet når grenseverdier eller målsettingsverdier i forurensningsforskriften kapittel 7 er overskredet eller dersom det er fare for at disse verdiene vil overskrides. (Oppdatert pr. 11. januar 2016.)

Veilederen er et forslag til hvordan kommunen kan organisere arbeidet med tiltaksutredning, og til hvordan tiltaksutredningene skal utformes. Veilederen gir forslag og råd til hvordan kommunen kan organisere arbeidet med en tiltaksutredning, og hvordan tiltaksutredningene skal utformes.

Veilederen gir også en beskrivelse av hva veilederne skal inneholde og hvordan arbeidet faglig skal utføres.

En tiltaksutredning skal inneholde tre deler: 1) Kartlegging 2) Politisk vedtatt handlingsplan og 3) Plan for episoder med høy luftforurensning.