Norge har et mål om å halvere matsvinnet i hele verdikjeden for mat innen 2030. Vi har også en egen matsvinnlov som skal fremme bedre ressursutnyttelse av mat og forebygge at mat kastes. Når loven trer i kraft, vil den også gjelde for kommuner. Det er viktig at kommunen jobber godt og målrettet med å redusere mengden mat som kastes. Denne veilederen gir konkrete råd kommunen kan benytte i sitt eget arbeid med matsvinnreduksjon.
Mer informasjon om matsvinn:
Innhold
- 1 Hvordan kartlegge situasjonen i egen drift? Metoder for å kartlegge forbruk og matsvinn i egen virksomhet.
- 2 Hvordan bygge kunnskap og skape samarbeid internt? Skap engasjement hos alle som skal ta del i prosjektet.
- 3 Still krav i egne innkjøp av varer og tjenester God informasjon gjør det lettere for kommunen å ta gode og bevisste valg.
- 4 Legge om til mer klimavennlige menyer Hva er klimavennlig mat og hvordan kan dere legge om menyen?
- 5 Informere og spre kunnskap God informasjon kan skape både forståelse og engasjement.
- 6 Integrere arbeidet i kommunens planer og strategier Konkrete mål som forankres i politiske planer øker sjansen for måloppnåelse.
- 7 Kunnskap og erfaringer fra kommuner Fakta om matsvinn og erfaringer fra ulike kommuner.
- 8 Støttemateriell og andre ressurser Her kan dere finne ytterligere ressurser og støttemateriell.